Asterweg 6 1031 HN Amsterdam Overhoeks - Buiksloterham020 - 3081777Ma: 08:00 - 19:00, Di - Vrij: 08:00 - 17:00 /

Afnamelaboratorium

Informatie
Onze gezinsouders
Beschikbaarheid

Ons gezondheidscentrum beschikt over een afnamelaboratorium. Hierdoor kunt u, indien nodig, direct na het consult bij de huisarts bloed laten afnemen.

Bloedafname bij het afnamelaboratorium

Tijdens een bloedafname wordt op een veilige wijze wat bloed bij u afgenomen uit uw elleboogholte, hand of vinger. Met behulp van een vacuümsysteem worden één of meerdere buisjes met bloed gevuld. Een prikje op de bovenkant van de hand wordt alleen gebruikt wanneer het niet mogelijk is om bloed uit de elleboogholte af te nemen.

De doktersassistente gebruikt bij iedere bloedafname nieuwe, schone en steriel verpakte materialen. Hierdoor is de kans op besmetting te verwaarlozen.

Degene die bloed bij u afneemt hoeft gewoonlijk geen handschoenen te dragen. Na de bloedafname kunt u uw normale werkzaamheden weer hervatten.

Bloedafname bij kinderen

Bloedafname uit aders bij kinderen jonger dan 6 jaar vindt altijd plaats in het ziekenhuis. Kinderen ouder dan 6 jaar kunnen wel bij ons terecht voor bloedafname.

Uitslag van het bloedonderzoek

De uitslag van het bloedonderzoek kunt u opvragen bij de doktersassistente, de huisarts of bij de praktijkondersteuner. Voor de meest voorkomende aanvragen is de uitslag één werkdag na afname bekend. Voor allergietesten en speciale bepalingen is de uitslag na één week bekend.

Urineonderzoek

De uitslag van urineonderzoek bij zwangerschap en infecties van blaas en plasbuis is meestal na enkele minuten bekend.

Voor seksueel overdraagbare aandoeningen en bepalingen van eiwitgehalte bij diabetescontrole sturen wij urine naar ons extern laboratorium. De uitslagen zijn dan volgende werkdag bekend.

Kweken en uitstrijkjes

De kweek nemen wij af met een speciaal staafje, het materiaal versturen wij naar ons laboratorium voor de analyses.

Ontlastingonderzoek

Voor onderzoek naar parasieten of bloed in ontlasting is het noodzakelijk om een kleine hoeveelheid ontlasting in een speciale container naar ons te brengen. Wij sturen dit naar ons laboratorium. De uitslagen zijn enkele dagen later bekend.

Rachelle Steur

Qui dolorem ipsum quia dolor sit amet adipisci velit sed quia non numquam eius modi tempora incidunt ut labore et…

Drs. Hans Nederhof

Hans heeft 37 jaar ervaring als huisarts. In de afgelopen jaren ontwikkelde hij aan de Health Communicator, een communicatiesysteem voor…

Willemijn van Hoogdalem

Afgestudeerd: verloskunde academie Amsterdam 2009, werkzaam bij Verloskundigen Aan ’t IJ sinds 2016. “Inmiddels ben ik al weer 7 jaar…