Asterweg 6 1031 HN Amsterdam Overhoeks - Buiksloterham020 - 3081777Ma: 08:00 - 19:00, Di - Vrij: 08:00 - 17:00 /

Fysiotherapie

Informatie
Onze gezinsouders
Beschikbaarheid

Fysiotherapie in het gezondheidheidscentrum

Het gezondheidscentrum heeft ook de beschikking over fysiotherapie. Onze fysiotherapeut Rachelle Steur heeft jarenlange topsportervaring in het waterpolo: zij kwam voor Nederland uit tijdens internationale toernooien en Europese Jeugd Kampioenschappen. Ook was zij opgenomen in de Nationale damesselectie. Momenteel speelt Rachelle voor het hoogste damesteam van z.v. De Ham in Krommenie.

Als fysiotherapeut is zij een echte allrounder die u graag begeleidt bij de meest voorkomende kwalen van uw bewegingsapparaat. Naast reguliere fysiotherapie behandelt Rachelle ook met Dry Needling Systems en shockwave therapie. Onderaan deze pagina geven wij daar uitleg over.

 

Afspraak maken

Rachelle is van maandag tot en met vrijdag aanwezig. Je kunt via 020-3081777 (de doktersassistente) een afspraak maken. Wil je een vraag stellen aan de fysiotherapeute, dan kan je ook een mail sturen naar fysiotherapeut@amcnoord.com.

 

Vergoeding en tarieven fysiotherapie 2019

Meestal wordt fysiotherapie alleen vergoed uit de aanvullende verzekering. Afhankelijk van het aanvullende pakket krijg je fysiotherapie volledig, gedeeltelijk of niet vergoed. Dit kan je nakijken in de zorgverzekeringspolis. Als de zorg niet onder jouw aanvullende verzekering valt, dan betaal je de kosten van een behandeling zelf. Zie hiervoor de prijslijst op deze pagina. Vergoed de aanvullende verzekering de kosten, of betaal je de kosten zelf, dan gaat dit niet af van het eigen risico.

 

Chronische aandoeningen

Kom je in aanmerking voor een chronische machtiging? Dan vallen de eerste 20 behandeling onder de aanvullende verzekering, of onder jouw eigen kosten. Daarna vallen de behandelingen onder de basisverzekering. Hierbij wordt wel beroep gedaan op het eigen risico!

Let op: een chronische machtiging krijg je alleen als de pathologie op de “Chronische lijst 2018” staat. Dit gaat niet om alle chronische aandoeningen.

 

Tarievenlijst fysiotherapie 2019

 

OmschrijvingPrijs
Individuele zitting reguliere fysiotherapie€ 28,50
Screening, intake en onderzoek€ 28,50
Intake en onderzoek na verwijzing€ 28,50
Lange zitting voor aantal specifieke aandoeningen€ 39,75
Eenmalig fysiotherapeutisch onderzoek€ 47,50
Behandeling aan huis (alleen bij aanvraag arts)€ 36,00
Behandeling in een instelling (alleen bij aanvraag arts)€ 36,00
Niet nagekomen afspraak/ niet meer dan 24 uur
van tevoren afgebeld
€ 15,00

 

Dry Needling

Dry Needling richt op de behandeling van meestal al langer bestaande spierklachten. Een spierverharding is een hard aanvoelende plek (‘knoop’) in een spier, die naast een lokale drukpijn, ook vaak pijn op andere plaatsen in het lichaam kan veroorzaken. Met Dry Needling worden spierverhardingen (‘myofasciale triggerpoints’) ontspannen, door deze aan te prikken met een dunne acupunctuurnaald.

Klachten kunnen zich uiten door:

 • Pijn ter plekke in een spier met of zonder uitstraling.
 • Bewegingsbeperkingen en /of stijfheid.
 • Verminderde kracht bij aanspannen van de spier.
 • Pijnklachten en pijn ontwijkend gedrag.
 • Soms ook reacties zoals zweten, duizeligheid, licht in het hoofd, wazig zien, rillerig zijn of koude handen.

Dry Needling is niet hetzelfde als acupunctuur. Acupunctuur is gebaseerd op een energetisch concept waarbij de naalden vaak een tijdje in het lichaam blijven zitten. Bij Dry Needling gaan we op zoek naar verhardingen in de spier en gebruiken wij meestal kortdurend één steriele naald gebruikt. De behandeling hiervan is gebaseerd op fysiologische en biochemische processen.

De naam ‘Dry Needling’ betekent dat er bij deze behandeling niets geïnjecteerd wordt. Er gaan dus géén stoffen via het naaldje het lijf in.

De fysiotherapeut onderzoekt of er een relatie bestaat tussen uw klachten en de spierproblematiek die in aanmerking komt voor Dry Needling. Vaak gaat dit om meerdere spieren.

Het inbrengen van het naadje voelt u niet of nauwelijks. Indien er een spierverharding wordt aangeprikt zal de spier kort aanspannen. Dit kan soms kortdurend pijnlijk zijn. Indien u bij het aanprikken van de spier de bekende pijn voelt is de kans groot dat dit een positief effect oplevert.

 

Contra-indicaties Dry Needling
Indien er bij u sprake is van onderstaande situaties dan moet u dit voorafgaand aan de behandeling met uw behandelend fysiotherapeut bespreken. Mogelijk kan het een reden zijn om geen gebruik te maken van de Dry Needling behandeling.

-Angst voor naalden
-Ongunstige reactie na gebruik van (injectie)naalden
-Gebruik bloedverdunners/antistollingsmedicatie
-Bloedstollingsziekte
-Lymfoedeem of verwijderde lymfeklieren
-Hartklepoperatie
-Bacteriële endocarditis
-Abnormale bloedneiging
-Verminderd immuunsysteem
-Zwangerschap
-Diabetes
-Epilepsie
-Allergie voor metaal of latex
-Medicatiegebruik
-Snelle neiging tot flauwvallen
-(Prothetische) implantaten
-Elektrisch geïmplanteerde apparaten

 

Shockwave therapie

Shockwave therapie is een behandelmethode waarbij door middel van hoog energetische geluidsgolven chronische peesaandoeningen snel en effectief kunnen worden behandeld. Vaak zijn 3 tot 8 behandelingen nodig om klachten te verhelpen. Asterweg Medisch Centrum Noord maakt gebruik van een gefocuste shockwave. De behandeling van shockwave wordt altijd gecombineerd met fysiotherapie of Dry Needling.

Shockwave is zeer nuttig bij peesklachten, enkele voorbeelden hiervan zijn:

–  Schouderklachten, verkalking van schouderpezen
–  Achillespeesklachten
–  Hielspoor en fasciitis plantatis
–  Bursitis of peesontsteking van de heup
–  Tennis en golfersarm

 

Rachelle Steur

Qui dolorem ipsum quia dolor sit amet adipisci velit sed quia non numquam eius modi tempora incidunt ut labore et…

26 Jun

Consultant

 • 07:00 Uur - 17:00 Uur
 • Rachelle Steur
10 Afspraken Beschikbaar
Maak een reservering
27 Jun

Consultant

 • 07:00 Uur - 17:00 Uur
 • Rachelle Steur
10 Afspraken Beschikbaar
Maak een reservering
28 Jun

Consultant

 • 07:00 Uur - 17:00 Uur
 • Rachelle Steur
10 Afspraken Beschikbaar
Maak een reservering