Asterweg 6 1031 HN Amsterdam Overhoeks - Buiksloterham020 - 3081777Ma: 08:00 - 19:00, Di - Vrij: 08:00 - 17:00 /

Fysiotherapie

Informatie
Our doctors
Working Schedule

Rachelle Steur, onze fysiotherapeut heeft heel wat jaren meegedraaid in de topsport van het waterpolo. Ze is voor Nederland uitgekomen tijdens internationale toernooien en Europese Jeugd Kampioenschappen. Later werd Rachelle opgenomen in de Nationale dames selectie.
Het kiezen voor haar maatschappelijke carrière heeft ervoor gezorgd dat zij zich kon ontwikkelen tot een gedreven fysiotherapeut. Momenteel speelt Rachelle voor het hoogste damesteam van z.v. de Ham in Krommenie.

Als fysiotherapeut is zij een echte allrounder, die u graag begeleidt bij de meest voorkomende kwalen van uw bewegingsapparaat. Naast reguliere fysiotherapie heeft Rachelle ook haar diploma Dry Needling Systems Fysiotherapie. Dit is een behandeltechniek die toegepast kan worden tijdens de fysiotherapie behandelingen. Onderaan deze pagina wordt er een uitleg gegeven over Dry Needling.

Rachelle is van maandag tot vrijdag voor u aanwezig. U kunt via 020-3081777 via de doktersassistente een afspraak maken, de doktersassistente beheert ook de agenda van de fysiotherapeut.

Indien u vragen heeft kunt u ook een mail sturen naar fysiotherapeut@amcnoord.com.

Vergoeding en tarieven Fysiotherapie 2018

In de meeste gevallen wordt fysiotherapie alleen vergoed uit uw aanvullende verzekering. Afhankelijk van het pakket dat u gekozen heeft voor uw aanvullende verzekering krijg u fysiotherapie volledig, gedeeltelijk of niet vergoed. Dit kunt u nakijken in uw zorgverzekeringspolis. Kosten die niet vergoed worden door uw zorgverzekeraar worden bij u persoonlijk in rekening gebracht (zie prijslijst onder aan pagina). Indien de fysiotherapie uit het aanvullend pakket wordt vergoed of wanneer u dit zelf betaald wordt er geen beroep gedaan op het eigen risico.

Chronische aandoeningen:
Wanneer u in aanmerking komt voor een chronische machtiging worden in 2018 de eerste 20 behandelingen uit uw aanvullende verzekering gedeclareerd of persoonlijk bij u in rekening gebracht. Na 20 behandelingen wordt de therapie vanuit de basisverzekering vergoed. Bij het gebruik van fysiotherapie uit de basisverzekering wordt er wel beroep gedaan op het eigen risico. Let op!; een chronische machtiging krijg je indien je pathologie benoemd wordt in de chronische lijst 2018, hier staan lang niet alle chronische aandoeningen op.

Tarievenlijst:

Individuele zitting reguliere fysiotherapie €28,50
Screening, intake en onderzoek €28,50
Intake en onderzoek na verwijzing €28,50
Lange zitting voor aantal specifieke aandoeningen €39,75
Eenmalig fysiotherapeutisch onderzoek €47,50
Behandeling aan huis (alleen bij aanvraag arts) €36,00
Behandeling in een instelling (alleen bij aanvraag arts) €36,00

Niet nagekomen afspraak/ niet meer dan 24 uur €15,00
van tevoren afgebeld

Wat is Dry Needling?
Dry Needling richt op de behandeling van meestal al langer bestaande spierklachten. Dry Needling behoort tot het domein van de fysiotherapeut. Met Dry Needling worden spierverhardingen (‘myofasciale triggerpoints’) ontspannen, door deze aan te prikken met een dunne acupunctuurnaald.
Dry Needling is niet hetzelfde als acupunctuur. Acupunctuur is gebaseerd op een energetisch concept waarbij de naalden vaak een tijdje in het lichaam blijven zitten. Bij Dry Needling gaan we op zoek naar verhardingen in de spier en wordt meestal kortdurend één steriele naald gebruikt. De behandeling hiervan is gebaseerd op fysiologische en biochemische processen. De naam ‘Dry Needling’ is ontstaan door het feit dat er bij deze behandeling niets geïnjecteerd wordt. Er gaan dus géén stoffen via het naaldje het lijf in.
Een spierverharding is een hard aanvoelende plek (‘knoop’) in een spier, die naast een lokale drukpijn, ook vaak pijn op andere plaatsen in het lichaam kan veroorzaken.

Klachten kunnen zich uiten door:

-Pijn ter plekke in een spier met of zonder uitstraling
-Bewegingsbeperkingen en /of stijfheid
-Verminderde kracht bij aanspannen van de spier
-Pijnklachten en pijnontwijkend gedrag
-Soms ook reacties zoals zweten, duizeligheid, licht in het hoofd, wazig
zien, rillerig zijn of koude handen.

De fysiotherapeut voert onderzoek uit om te kijken of er relatie zit tussen uw klachten en spierproblematiek welke behandeld kan worden met Dry Needling. Dit betreft niet altijd één spier, vaak gaat dit om meerdere spieren.

Het inbrengen van het naadje voelt u niet of nauwelijks. Indien er een spierverharding wordt aangeprikt zal de spier kort aanspannen. Dit kan soms kortdurend pijnlijk zijn. Indien u bij het aanprikken van de spier de bekende pijn voelt is de kans groot dat dit een positief effect oplevert.

Rachelle Steur

Qui dolorem ipsum quia dolor sit amet adipisci velit sed quia non numquam eius modi tempora incidunt ut labore et ...

26 Mar

Consultant

  • 7 AM - 5 PM
  • Rachelle Steur
10 Slots Available
Booking a ticket
28 Mar

Consultant

  • 7 AM - 5 PM
  • Rachelle Steur
10 Slots Available
Booking a ticket
29 Mar

Consultant

  • 7 AM - 5 PM
  • Rachelle Steur
10 Slots Available
Booking a ticket
30 Mar

Consultant

  • 7 AM - 5 PM
  • Rachelle Steur
10 Slots Available
Booking a ticket