Asterweg 6 1031 HN Amsterdam Overhoeks - Buiksloterham020 - 3081777Ma: 08:00 - 19:00, Di - Vrij: 08:00 - 17:00 /

Fysiotherapie

Informatie
Onze gezinsouders
Beschikbaarheid

Fysiotherapie in het gezondheidheidscentrum

 

Update Corona virus voor Fysiotherapie (klik hier)

 

Het gezondheidscentrum heeft ook de beschikking over fysiotherapie. Onze fysiotherapeute Rachelle Steur heeft jarenlange topsportervaring in het waterpolo: zij kwam voor Nederland uit tijdens internationale toernooien en Europese Jeugd Kampioenschappen. Ook was zij opgenomen in de Nationale damesselectie. Momenteel speelt Rachelle voor het hoogste damesteam van z.v. De Ham in Krommenie op eredivisieniveau.

Als fysiotherapeute is zij een echte allrounder die u graag begeleidt bij de meest voorkomende kwalen van uw bewegingsapparaat. Naast reguliere fysiotherapie behandelt Rachelle ook met Dry Needling Systems en shockwave therapie. Onderaan deze pagina geven wij daar uitleg over.

Rachelle staat als fysiotherapeute geregistreerd in het BIG register met BIG-nummer 59922424604.

 

Afspraak maken

Rachelle is van maandag tot en met vrijdag aanwezig.

Bellen: U kunt via 020-3081777 (kies optie 3 voor de doktersassistente, zij beheert ook de agenda fysiotherapie) een afspraak maken. Geef hierbij aan dat het gaat om een afspraak fysiotherapie. Wij vragen u vriendelijk om niet te bellen tussen 12-14u.
Voor het stellen van vragen ligt de voorkeur bij het sturen van een mail. Indien dit niet mogelijk is zal de fysiotherapeut u terugbellen wanneer het schikt.

Mailen: U kunt uw voorkeuren voor dag en tijd ook mailen naar fysiotherapeut@amcnoord.com. U zult een mail terug ontvangen met enkele mogelijkheden waarop de afspraak kan plaatsvinden. U kunt hier tevens terecht met uw vragen.

 

Vergoeding en tarieven fysiotherapie 2020

Meestal wordt fysiotherapie alleen vergoed uit de aanvullende verzekering. Afhankelijk van het aanvullende pakket krijgt u fysiotherapie volledig, gedeeltelijk of niet vergoed. Dit kunt u nakijken in de zorgverzekeringspolis. Als de zorg niet onder uw aanvullende verzekering valt, dan betaalt u de kosten van een behandeling zelf. Zie hiervoor de prijslijst op deze pagina. Vergoedt de aanvullende verzekering de kosten, of betaal je de kosten zelf, dan gaat dit niet van het eigen risico af. U bent zelf verantwoordelijk voor het controleren van uw verzekering. Zie kopje ‘Zelf verantwoordelijk’ voor meer informatie.

 

Chronische aandoeningen

Komt u in aanmerking voor een chronische machtiging? Dan vallen de eerste 20 behandeling onder de aanvullende verzekering, of onder uw eigen kosten. Daarna vallen de behandelingen onder de basisverzekering. Hierbij wordt wel beroep gedaan op het eigen risico!

Let op: een chronische machtiging krijg je alleen als de pathologie op de “Chronische lijst” staat. Dit gaat niet om alle chronische aandoeningen.

 

Zelf verantwoordelijk
Wij willen u erop attenderen dat u zelf verantwoordelijk bent, voor het al dan niet verzekerd zijn voor de kosten van uw fysiotherapie behandelingen.

 • Leest u goed uw verzekeringsvoorwaarden door.
 • Bij onduidelijkheid in uw polisvoorwaarden kunt u het beste telefonisch contact opnemen met uw verzekeraar.
 • Mocht u niet verzekerd zijn voor fysiotherapie, dan verzoeken wij u vriendelijk dat aan ons te laten weten.
 • Wij hebben met bijna alle zorgverzekeraars een contract. Met enkele kleinere zorgverzekeraars hebben wij geen contract.
  Indien wij geen contract  hebben met uw zorgverzekeraar dient u zelf uw nota’s in te sturen, vaak krijgt u dan 80-100% terug van uw zorgverzekeraar.
  Wilt u zeker wilt weten of wij een contract hebben met uw zorgverzekeraar? Dan kunt u contact opnemen met uw zorgverzekeraar.

 

Tarievenlijst fysiotherapie 2020

Deze tarieven worden gebruikt indien u niet aanvullend verzekerd bent.

OmschrijvingPrijs
Individuele zitting reguliere fysiotherapie€ 31,00
Screening, intake en onderzoek€ 36,00
Intake en onderzoek na verwijzing€ 36,00
Behandeling aan huis (bij aanvraag arts)€38,50
Behandeling in een instelling (bij aanvraag arts) €38,50
Niet nagekomen afspraak/ niet meer dan 24 uur
van tevoren afgebeld
€ 15,00

Let op! Indien u de afspraak niet nakomt of niet meer dan 24 uur van tevoren afbelt wordt er een bedrag van €15 euro in rekening gebracht. Het is dus belangrijk dat u goed noteert wanneer de afspraak is. Indien u onverhoopt niet op de afspraak kunt komen, dan moet u minstens 24 uur van tevoren de afspraak verplaatsen/afzeggen via de telefoon (bel 020-3081777 en kies optie 3; doktersassistente beheert ook agenda van de fysiotherapie, gelieve niet te bellen tussen 12-14u) of mail. Heeft u een afspraak op maandag? Dan is de enige optie om de afspraak af te zeggen of verplaatsen via de mail aangezien wij in het weekend gesloten zijn. Je kan een mail sturen naar fysiotherapeut@amcnoord.com.

 

Behandelmethodes uitleg 

Dry Needling

Dry Needling richt op de behandeling van meestal al langer bestaande spierklachten. Een spierverharding is een hard aanvoelende plek (‘knoop’) in een spier, die naast een lokale drukpijn, ook vaak pijn op andere plaatsen in het lichaam kan veroorzaken. Met Dry Needling worden spierverhardingen (‘myofasciale triggerpoints’) ontspannen, door deze aan te prikken met een dunne acupunctuurnaald.

Klachten kunnen zich uiten door:

 • Pijn ter plekke in een spier met of zonder uitstraling.
 • Bewegingsbeperkingen en /of stijfheid.
 • Verminderde kracht bij aanspannen van de spier.
 • Pijnklachten en pijn ontwijkend gedrag.
 • Soms ook reacties zoals zweten, duizeligheid, licht in het hoofd, wazig zien, rillerig zijn of koude handen.

Dry Needling is niet hetzelfde als acupunctuur. Acupunctuur is gebaseerd op een energetisch concept waarbij de naalden vaak een tijdje in het lichaam blijven zitten. Bij Dry Needling gaan we op zoek naar verhardingen in de spier en gebruiken wij meestal kortdurend één steriele naald gebruikt. De behandeling hiervan is gebaseerd op fysiologische en biochemische processen.

De naam ‘Dry Needling’ betekent dat er bij deze behandeling niets geïnjecteerd wordt. Er gaan dus géén stoffen via het naaldje het lijf in.

De fysiotherapeut onderzoekt of er een relatie bestaat tussen uw klachten en de spierproblematiek die in aanmerking komt voor Dry Needling. Vaak gaat dit om meerdere spieren.

Het inbrengen van het naadje voelt u niet of nauwelijks. Indien er een spierverharding wordt aangeprikt zal de spier kort aanspannen. Dit kan soms kortdurend pijnlijk zijn. Indien u bij het aanprikken van de spier de bekende pijn voelt is de kans groot dat dit een positief effect oplevert.

 

Contra-indicaties Dry Needling
Indien er bij u sprake is van onderstaande situaties dan moet u dit voorafgaand aan de behandeling met uw behandelend fysiotherapeut bespreken. Mogelijk kan het een reden zijn om geen gebruik te maken van de Dry Needling behandeling.

-Angst voor naalden
-Ongunstige reactie na gebruik van (injectie)naalden
-Gebruik bloedverdunners/antistollingsmedicatie
-Bloedstollingsziekte
-Lymfoedeem of verwijderde lymfeklieren
-Hartklepoperatie
-Bacteriële endocarditis
-Abnormale bloedneiging
-Verminderd immuunsysteem
-Zwangerschap
-Diabetes
-Epilepsie
-Allergie voor metaal of latex
-Medicatiegebruik
-Snelle neiging tot flauwvallen
-(Prothetische) implantaten
-Elektrisch geïmplanteerde apparaten

 

Shockwave therapie

Shockwave therapie is een behandelmethode waarbij door middel van hoog energetische geluidsgolven chronische peesaandoeningen snel en effectief kunnen worden behandeld. Vaak zijn 3 tot 8 behandelingen nodig om klachten te verhelpen. Asterweg Medisch Centrum Noord maakt gebruik van een gefocuste shockwave. De behandeling van shockwave wordt altijd gecombineerd met fysiotherapie of Dry Needling.

Shockwave is zeer nuttig bij peesklachten, enkele voorbeelden hiervan zijn:

–  Schouderklachten, verkalking van schouderpezen
–  Achillespeesklachten
–  Hielspoor en fasciitis plantatis
–  Bursitis of peesontsteking van de heup
–  Tennis en golfersarm

Willemijn van Hoogdalem

Afgestudeerd: verloskunde academie Amsterdam 2009, werkzaam bij Verloskundigen Aan ’t IJ sinds 2016. “Inmiddels ben ik al weer 7 jaar…

Drs. Hans Nederhof

Hans heeft 37 jaar ervaring als huisarts. In de afgelopen jaren ontwikkelde hij aan de Health Communicator, een communicatiesysteem voor…

Evelien van Dijk

Afgestudeerd: verloskunde academie Maastricht 2012, werkzaam bij Verloskundigen Aan ’t IJ sinds 2013. “In 2008 ben ik de opleiding verloskunde…