Asterweg 6 1031 HN Amsterdam Overhoeks - Buiksloterham020 - 3081777Ma: 08:00 - 19:00, Di - Vrij: 08:00 - 17:00 /

Verloskundige

Informatie
Our doctors
Working Schedule

Marijn van Dooren-de Boone

Afgestudeerd: verloskunde academie Groningen 2006, werkzaam bij Verloskundigen Aan ’t IJ sinds 2008, echoscopiste sinds 2013.

“Ik heb een grote fascinatie voor zwangerschap en bevalling, daarom ben ik verloskundige geworden. Ik zie het als een eer om bij een bevalling aanwezig te zijn. Verder heb ik gemerkt dat binnen onze praktijk het regelmatig persoonlijk contact dat wij al tijdens de zwangerschapsbegeleiding met onze cliënten hebben, zorgt dat we elkaar goed kennen tijdens de bevalling. Dit zie ik als een grote toevoeging en het maakt het werk nog leuker!”

 

 

 

Evelien van Dijk

Afgestudeerd: verloskunde academie Maastricht 2012, werkzaam bij Verloskundigen Aan ’t IJ sinds 2013.

“In 2008 ben ik de opleiding verloskunde in Maastricht gaan volgen. De ronde buiken en de blije ouders hadden mijn interesse gewekt. Vanaf het eerste moment dat ik bij verloskundigenpraktijk Aan ‘t IJ kwam werken voelde het als een warm bad. Gezellige, lieve collega’s en in de praktijk kwam ik veel zwangeren tegen met een eigen verhaal. Dat maakt het werken in Amsterdam Noord leuk en afwisselend! Het fijne van deze praktijk is dat er genoeg tijd en ruimte is om elkaar goed te leren kennen.

Als verloskundige probeer ik geen standaard zorg te leveren maar juist de zorg die bij de zwangere & haar partner past. Wat daarbij natuurlijk het belangrijkste blijft is dat de zorg goed van kwaliteit is. Daarom kijken we samen wat in de zwangerschap het beste is voor jou & je kindje zodat je volop van de zwangerschap kunt genieten!”

 

Willemijn van Hoogdalem

Afgestudeerd: verloskunde academie Amsterdam 2009, werkzaam bij Verloskundigen Aan ’t IJ sinds 2016.

“Inmiddels ben ik al weer 7 jaar verloskundige. Nog steeds beoefen ik het vak met erg veel plezier en enthousiasme. Het mooie van het vak vind ik dat je zwangeren (en partners) naar het ouderschap toe ziet groeien en een belangrijke rol in de begeleiding naar het punt van geboorte mag spelen.

Het leuke van werken in een relatief kleine praktijk als deze vind ik dat je ruim de tijd hebt om de zwangeren en partners te leren kennen tijdens de zwangerschap. Dit geeft ruimte voor persoonlijke zorg en aandacht, ook voor specifieke wensen. Dat vind ik belangrijk.

Het blijft voor mij nog iedere keer bijzonder als een baby wordt geboren, het is zo’n puur en intiem moment. Het is ontzettend mooi om hier van zo dichtbij getuige te mogen zijn.”

Waarneming

Desi Hermans

“In maart 2017 maakte ik de overstap naar Amsterdam. Ik voelde me meteen thuis bij Verloskundigen Aan ’t IJ. We hebben een enthousiast team en dat geeft een goede sfeer in de praktijk.

Een kind verwachten is een grote gebeurtenis. Twee cellen smelten samen en groeien uit tot een mensje. Een wonder dat gebeurt in elk seizoen en op elk continent. Ik blijf me verbazen over de vanzelfsprekendheid waarmee een lichaam deze groei mogelijk maakt. Ik heb een prachtig vak! Als verloskundige mag ik bijzondere momenten van een gezin meemaken.

Tijdens het begeleiden van zwangerschap en geboorte sluit ik aan bij de ouders. Dat betekent voor iedereen iets anders en ik hou van die afwisseling. Natuurlijk staat steeds voorop: het beste voor moeder en kind.”

Liselore van der Waal

Studenten

Omdat wij kwaliteit belangrijk vinden helpen wij bij het opleiden van nieuwe verloskundigen. Zo blijven wij tevens op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in de opleiding.

De studenten lopen stage voor 4, 6 of 10 weken en je kunt ze tegenkomen tijdens het spreekuur, de bevalling en het kraambed. Heb je er bezwaar tegen meld dat ons even. Voor informatie over de opleiding klik hier.

Kwaliteit

Wij zijn aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen en alle verloskundigen zijn ingeschreven in het kwaliteitsregister van de KNOV. Hiervoor volgen wij regelmatig bijscholingen en cursussen.
Om de kwaliteit en continuïteit van zorg te garanderen hebben we een samenwerkingsverband met de huisartsen, verloskundigenpraktijken, kraambureaus en ziekenhuizen in de regio.

Verloskundigen Aan ’t IJ vindt de mening van cliënten belangrijk, wij staan altijd open voor ideeën en houden ook met regelmaat een enquête om de tevredenheid onder onze cliënten te peilen.

Klachten

Indien er klachten zijn over onze zorg horen wij dit graag en zullen wij extra tijd maken om hierover in gesprek te gaan. Als een gesprek onverhoopt niet mogelijk is of als een gesprek het probleem niet oplost, bestaat de mogelijkheid de klacht voor te leggen aan de Klachtencommissie van de Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen.

Beroepsorganisaties

Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen
Website: www.knov.nl
Nederlandse Vereniging voor Obstetrie en Gynaecologie
Website: www.nvog.nl

De KNOV-Klachtencommissie:

  • heeft geheimhoudingsplicht;
  • behandelt uw klacht onafhankelijk;
  • hanteert het beginsel van hoor en wederhoor van klager en aangeklaagde;
  • doet geen uitspraak over financiële aangelegenheden;
  • doet geen uitspraken met rechtsgevolg;
  • behandelt geen klachten die bij een andere instantie zijn (of worden) behandeld.

Na de uitspraak van de Klachtencommissie blijft het altijd mogelijk zich te wenden tot een rechterlijke instantie, bijvoorbeeld het Medisch Tuchtcollege.
Adres van de Klachtencommissie:
Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen (KNOV)
t.a.v. de Klachtencommissie
Rembrandtlaan 44

Marijn van Dooren-de Boone

Afgestudeerd: verloskunde academie Groningen 2006, werkzaam bij Verloskundigen Aan ’t IJ sinds 2008, echoscopiste sinds 2013. “Ik heb een grote fascinatie voor zwangerschap ...

Willemijn van Hoogdalem

Afgestudeerd: verloskunde academie Amsterdam 2009, werkzaam bij Verloskundigen Aan ’t IJ sinds 2016. “Inmiddels ben ik al weer 7 jaar verloskundige. Nog steeds ...

Evelien van Dijk

Afgestudeerd: verloskunde academie Maastricht 2012, werkzaam bij Verloskundigen Aan ’t IJ sinds 2013. “In 2008 ben ik de opleiding verloskunde in Maastricht gaan ...